02 February 2013

Tutorial : Multiple Strokes Text - Photoshop

Assalammualaikum
Contoh macam bawah ni. Saya guna photoshop cs5. Photoshop cs lain pun boleh guna. Klik picture kalau nak lebih besar dan jelas.
Open photoshop > File > New > Letak saiz yang korang nak > klik OK
klik kotak merah 1 tu dan taip apa yang korang nak dan boleh tukar warna dekat tepi sebelah kanan tu. Pastu klik kotak merah 2
Okay, done :)
Kalau nak tambah lagi stroke, ulang lagi lepas buat convert to smart object tu. Ni saya buat 2 kali saja. Btw, boleh guna untuk brush atau picture yang korang nak letak stoke. Selamat mencuba ^_^

5 comments:

Maicher said...

yeay. thankyou! thankyou! :D

Nurin Aqilah said...

nice tuto ^^ btw you ada tak link nak download PS5 yang full version punya ? kalau ada nak tau sebab PS5 Nurin dulu trialnya dah habis . sadisssss

Nurin Aqilah said...

and tolong reply di blog saya boleh ? nurin-aqilah.blogspot.com

Qaseh Hafizah said...

@Maicher Welcome :D

Qaseh Hafizah said...

@Nurin Aqilah Boleh :)