01 February 2013

Tutorial : Tulisan Warna Warni - Photoshop

Assalammualaikum
Saya guna photoshop cs3. Kalau tak ada boleh cari dekat sini bahagian download.
Klik picture untuk nampak lebih besar dan jelas. Ikut step ye.

Open photoshop > File > New > letak size yang korang nak (macam dekat atas ni)
Klik yang petak 1 tu lepas tu tulis. Pastu klik kotak number 2 
Highlight huruf satu persatu dan klik warna ikut turutan macam dalam kotak merah atas ni
Nak bagi lawa lagi klik dekat layer tulisan tu sebelah kiri pastu pilih Blending Options. Akan naik macam picture atas ni dan tick yang dalam kotak merah tu pastu klik OK
Tekan kotak number 1 sampai jumpa number 2 dan tekan number 3 . Pilih warna dekat number 4 dan klik ok dekat kotak 5. Tekan ok sekali lagi dekat kotak 6.

Dah selesai buat save pulak ye.
File > Save As > File name > Format (png atau jpeg) > Save

Okay, siap :)

3 comments:

Zaf98 said...

yayyy! thanks akak! saya suka tuto ni! ^___^

Qaseh Hafizah said...

@Zaf98 Ok. Welcome :)

Farhanah Mokthar said...

nice.. jom singgah blog kita n tolong kita pilih pemenang :))