11 September 2011

Tutorial : Flabbergast

Assalammualaikum

flabbergast . mula-mulanya saya pon tak tawu apa benda tu flabbergast . nak sebut pon berbelit lidah nih ha . haha . benda tu untuk menyengetkan sikit . senget banyak pon boleh . untuk hover yang blockquote pon sesuai . senget ke kiri boleh senget ke kanan pon boleh . nak letak dekat blockquote boleh , post title boleh , sidebar pon boleh . \ brapa byk boleh la ! /contoh bleh tengok 2 gambar bawah ni .



ni code dia . copy code ni letak saja dekat blockquote ke , post title atau sidebar .

ke kanan :
-moz-transform: rotate(-3deg);
-webkit-transform: rotate(-3deg);
}

ke kiri :
-moz-transform: rotate(3deg);
-webkit-transform: rotate(3deg);
}
 lepas tu preview dulu ye .

note : kalau nak senget lagi tambah lagi number tu ..



rujuk : daniameetsworld.bs

6 comments:

dania zainodin said...

flabbergast tuh maksud dye hebat dan mnyeronokkan lah :D dania saje bagi title tuto mcm tuh :)

Nurhafizah Mohd Noor said...

@dania zainodin oh . tapi ape nme sebenar tutorial ni ? menyengetke ? hehe .

Fara Aina said...

nak letak kat mana code tu??
saya tahulah bole letak dekat post title semua tu..tapi nak letak mcmmana?? leh x..?? :)

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Fara Aina copy code tu . paste dkt edit html .. post title ke , sidebar ke ..

Rina said...

adk share tutor nie yer kak , thanks :) adk credit name akk :)

Princess Roses said...

nak tanya .. code tu kena paste dekat mana? mahu tick Expand Widget Templates lgi ka? or xpayah?