16 September 2011

17 Syawal 1432


Assalammualaikum

semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh arwah tok

kem dah habis . kemarin dalam pukul 1 petang saya dah standby nak balik rumah . nak naik bas tak boleh sebab tak cukup orang . so , kena tunggu sekejap . lepas tu kawan saya dapat panggilan . masa tu saya nak bangun pegi toilet sebelum naik bas .

elok nak bangun saja kawan saya cakap tok saya sudah meinggal . terus terduduk atas lantai . badan saya rasa lemah tiba-tiba . mata dah mula berair . saya rasa macam tak percaya . saya tanya banyak kali betul ke.
tok saya dah meninggal . time tu dah mula nanges

saya call ibu saya tapi tak dapat . jantung ni macam nak tercabut saja . saya menanges gile ! dah la time tu orang ramai . saya pandang dinding tak nak kasi dyorang tu tengok . kawan saya tu pujuk saya supaya bertenang . saya rasa pening sampai termuntah . nasib baik sempat pergi toilet .

lepas tu keluar dari toilet tu ada cikgu saya . cikgu saya nak hantar saya balik , jadi tak payah la balik dengan bas . masa cikgu saya datang tepi saya tu suruh saya bertenang , saya tak dengar langsung apa yang dia cakap dekat telinga saya .

time tu memang tak boleh tahan dah , nanges sampai mata bengkak . lepas naik kereta tu dah reda sikit . cikgu saya hantar sampai balik rumah . cikgu datang ziarah . tapi time tu jenazah tak balik lagi . masih ada dekat hospital . saudara-saudara pon dah mula datang . ramai jugak ah .

saya sempat cium arwah tok saya . sayang sangat dengan arwah sebab arwah satu-satu tok yang saya ada . lepas ni saya dah tak ada tok la . umur arwah tok saya dah 81 tahun , dah tiba masanya . saya redha saja la . 

p/s : nanti saja la cerita pasal kem yang saya pegi tu .


2 comments:

Budak Sepet ♥ said...

byk2 kan doa untuk arwah tok awak :')

Farah Adila said...

harap saye x cntk cm awak
:P
:)