28 January 2013

Review Korean Drama : To The Beautiful

Assalammualaikum
Kali ni saya nak review drama korea tajuk To The Beautiful. Korang pernah tengok drama ni ? Drama ni baru lagi. Fyi, ada tiga versi. Jepun, Taiwan dengan Korea. Versi Jepun saya tengok separuh saja sebab file drama tu dalam komputer terdelete habis. Nak sambung tengok dekat youtube tapi sampai sekarang tak sambung tengok. First time tengok To The Beautiful tak sangka pulak drama ni adaptation manga yang hot tu. Saya tengok cerita ni sebab nak tengok lakonan Min Ho dengan Sulli.


Pelakon drama ni Choi Min Ho dengan Sulli, serasi jugak dalam drama tu. Haha. Seriously, drama ni comedy dan saya gelak sorang-sorang -,- Storyline dia sama saja. Tapi tak adalah sama 100%. Semua ada 16 episode. Versi Taiwan pun dah tengok. Kalau nak bandingkan, rasanya versi Korea best lagi. Sebab versi Korea rasanya lagi sweet. Haha. Ending dia pun best. Kalau yang Taiwan rasa macam tergantung je cerita dia.

Sulli Choi - Mizuki Ashiya
Minho -  Izumi Sano
Lee Hyun Woo -  Shuichi Nakatsu
Semua versi dalam drama sukan dia sama saja. Lompat tinggi. Herghh ! Saya cukup tak suka dengan lompat tinggi. Tapi bila tengok orang lompat tinggi sukalah. Haha. Teringat pulak bila dekat sekolah nak lari dari kena lompat. Lol.

Plot
The series centers on Goo Jae-hee (Sulli), a Korean girl who lives in the United States. One day, she sees a track and field competition on TV, and becomes inspired by a gold medalist high jump competitor, Kang Tae-joon (Minho). She begins to idolize the young athlete but Tae Joon suffers an accident that could potentially end his career. Therefore, to see Tae-joon jump again, Jae-hee disguises herself as a boy and attends the same school as Tae-joon. Resources : Wikipedia

Okayy, nak tahu lebih detail lagi pasal drama ni klik sini.

19 comments:

Aliya Diyana said...

Hai, saya ada dari episode 1 sampai 10 je :D

nurnabilah mohd zubir said...

hai ada tak link utk download cerita ni :)

Qaseh Hafizah said...

@Aliya Diyana Ada 6 episode lagi :)

Qaseh Hafizah said...

@nurnabilah mohd zubir http://www.kjdrama.net/2012/08/to-beautiful-you-k-drama-download.html

Ada byk lagi web yg boleh dwld.

Meera Ishak said...

mcm best je cerite nye :D

Qaseh Hafizah said...

@Meera Ishak Ye, memang best :D

nanieteukie said...

cerita ni meman deabak habis ! tapi kesian dkt Lee Hyun Woo :( Sis nak tanya scene of woman best x ea ? :)

natasyapink said...

haha, dah tgk citer ni ulang2 banyak kali tapi tak jemu2 tgk..
hari2 ulang tengok citer tu..

LdyNisa said...

ohh saya dah tengok dah semua versi of cerita ni.
Drama ni pun saya tengok sebab minho.
For me dalam banyak banyak version, japan punya paling best. hehehe

raFizniE said...
This comment has been removed by the author.
raFizniE said...

Saya dah tengok dah cerita niyh tahun lepas .Besttt gilaa !~sweet sesangat minho dengan sulli .

Zaf98 said...

saya dah teng0k dah kak! yapp! ternyata...memang ianya lagi best dari Jepun! sbb, korea punya lagi sweet~ jepun punya...lawak2 sikit~
aahhh! minho saya!!! XD

Qaseh Hafizah said...

@nanieteukie Yg tu tak pernah tgk lagi. Tak twu best ke tak .

Qaseh Hafizah said...

@natasyapink Wah, smpai dah berulang. Sy pun blum ulang lagi. Hehe

Qaseh Hafizah said...

@LdyNisa Yg Jepun sy tgk xhbis :|

sys said...

sulli cute sgt..sis, nk tnye sket. lagu blog sis ni lagu ape ek?

Aqilah Kmrdin said...

Versi japan punya tu, download kat mana eh?

Qaseh Hafizah said...

@sys muse unintended

amer akat said...

Hi.. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/