17 December 2011

Tutorial : Navigation 'macam saya'

example

1. Dashboard > Design > Page Element > Add Gadget > HTML/JAVASCRIPT

2. Copy code bawah ni dan paste dalam kotak html/javascript tu okay
<br/><center>
<a href="LINK">About Me</a> | <a href="LINK">Tutorial</a> | <a href="LINK">Tumblr </a><a href="LINK">Twitter</a> | <a href="LINK">Youtube </a> | <a href="LINK">Formspring</a>
<center><a href="LINK">Facebook</a></center>
</center>

note :
merah - letak link
oren - perkataan

3. korang tukar la ikut korang punya link atau perkataan ye.

4. save


13 comments:

Iliya Maisarah said...

Kalau nak ikot navigation mcm akk punye dikenekan credit ke ?

-nurul fakhriah- said...

adik, akak nak tanya. cm ne adik buat body blog yg wane putih gini dengan sidebar and post body rapat? leh tak adik bt utk akak? adik bls ek, 0145015817

nurmujahidah said...

muja gune,, tq :D

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Iliya Maisarah credit xpe. x credit pon xpe :)

Nurhafizah Mohd Noor said...

@nurmujahidah okay. welcm.

Nurazira said...

akak button design saya xd semenjak letak blogskin. boleh tolong x? pleasseeee harap kakak reply comment saya . pleeaseee

myra azraff said...

trimas for the tuto..really appreciate 4 this.:)

myaDOMO said...

erm,macam mane nak buat yang link tu??
nak buat macam kamu punye,automatic new tab?

eyka atieyka said...

Eyka amek okayyy ? Thanks Pijaa <3

Faiey-Ra said...

thanks bagi tuto nie
dah lame carik smnjak dlu
thanks a lot pija :)

Anonymous said...

Camne ye nak buat link tu?

Iqlima Azmi said...

akak guna jugak, :)

cyek eyka said...

kakak..link untok about me 2.na dapat kat ane??sorry tnya..masih baru creat blog..:)