21 December 2011

Tutorial : Buat Tulisan Header Transparent - Photoshop

Assalammualaikum
nak buat ni korang kena ada photoshop. tak ada pi download dekat blog Wan Hazel saja. tutorial ni hanya tulisan saja okay. tak ada letak picture. contoh macam picture bawah ni. tak cukup jelas, click saja picture.

okayy, jum start..
tekan Bukak Photoshop > File > New > dapat macam picture atas ni > letak size yang korang nak > Background Contents : Transparent > click OK.

click T dan tulis apa yang korang nak



ini ikut koranglah. kalau rasa tak nak letak shadow, tak payah lah tick.




okayy, siap.

12 comments:

Amir Baker said...

Thanks for tuto ye. :D

Redgowngirl said...

aslammualaikum kak.. nak tanye cm ne download font tu... sbb dkt photoshop sye x de nme font tu la kak..

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Redgowngirl dh ade tutorial

eyja joe said...

klu nk ltak gmba cmne yew dik

buzz_ziela said...

thanks :D
tuto yg berguna :D

Nur Natasha said...

kak saye dah download then cammane nk bukak file tu ? open with ??

Nadhira Hanaffi. said...

yg ni photoshop adobe CS3 ke ?

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Nadhira Hanaffi. yup

thirahfathiah said...
This comment has been removed by the author.
thirahfathiah said...

akak camne nak tulis sy buat tak jadi

awin_cutiepie!! said...

@Nurhafizah Mohd Noor
akak tutorial font tu ade kat mane ?

♩♫ana nana♬♪ said...

gumawo. :)