15 August 2011

Tutorial : Post Title 'macam saya'


1. Dashboard>Design>Edit html>Tick Expand Widget Templates

2. cari code nih , tapi korang kena la pilih sebab ada template yang tak same .

h3.post-title {
.post h3 {
h3.post-title, .comments h4 {

3. copy code nih :
background:url(URL BACKGROUND);
border-top:2px solid #CED8F6;
border-bottom: 2px solid #A9BCF5;
text-align:center;

4. paste bawah code yang korang cari tadi

5. preview & save

biru - url background
merah - warna line

16 comments:

Sha Sa said...

: terima kasih :]

Sha Sa said...

: akak kalau guna template denim ?

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Sha Sa cri .post-title

Mira Marcello said...

mana adik dapat background yg macam kt post title tu ek? dah cari tapi takde pun yg serupa mcm tu :(

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Mira Marcello dkt blog nazihah anuar .

Sha Sa said...

: ok.

Farahin said...

mintak share leh x? nnti sye credit :)

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Farahin okay

Sha Sa said...

:akak buatkan tuto . kalau dekat tilte gadget pulakk . macam mane nak ade background tu ?

one less lonely girl said...

gune yek :)

iloveyou ♥ said...

thank. :)

Yeen said...

Thanks for the tuto . Nice !!

Aku said...

tuto yang sgt bergune =D terimasss

Nadhira Hanaffi. said...

Kenapa saya punya tak jumpe2 pon ? Ketiga tiga tu semuanya tidak berjaya.

ayuni kotakhaty said...

Thanks kakak pija.. Dah jadi !

syazwanie said...

kaq help me :( x der post-tittle om dlm blog itte :( help me kaq :)