11 August 2011

Tutorial : Buat Header - photoscape

Assalammualaikum .
ni saya buat tutorial pasal header yang simple guna photoscape . kalau yang tak ada photoscape tu sila la download okay . saya guna picture saja . click gmbr supya nmpk besar okay .










UPDATE : Yang download latest punya MENU tu ada dekat bawah sebelah kanan *cari je kat situ.

37 comments:

HidayahhZulkifly said...

Nak tanya, awak ada download ke fonts-fonts semua tu?

Nurhafizah Mohd Noor said...

@HidayahhZulkifly yup . sy download .

HidayahhZulkifly said...

Oh okay. Hm, mind telling where and how? >.< :)

Nurhafizah Mohd Noor said...

@HidayahhZulkifly http://nurhafizahpija.blogspot.com/2011/03/tutorial-download-fonts.html

HidayahhZulkifly said...

thank you<3 :)

Nurhafizah Mohd Noor said...

@HidayahhZulkifly wlcm =]

Yah Bieber said...

Mac x boleh download phtoscape lah :(

Cik Suheela said...

saya pon suka edit gambar guna photoscape..best!! :)

nurul anati said...

kalau guna photoscape boleh tak nak buat dia jadi transparent ?

Nurhafizah Mohd Noor said...

@nurul anati photoscape xleh buat transparent .

Syza Rzman said...

Nak paste dekat mana? Edit html tu ke? macammana? --'

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Syza Rzman leps dh siap save . uplaod dkt page element .

MichikoChan said...

trimas kak! sng je kan buat dyer..kite bru tau..hehe..=P

afiqah aiza said...

akak , x jadi la... huhuhuhu..

Nurhafizah Mohd Noor said...

@afiqah aiza dkt mne yg x mnjd ?

Mimie Simpson's said...

mcm mne nk downlound font2 tu ekk? please bg tau sy kt blog sy : http://thisstoryaboutyouandme.blogspot.com/ Thanks :)

MISS SYUHADA ♥ said...

ehh akak , kenapa die keluar sekali dengan bckground putih tu ?

ema_e said...

ema da buad da tapi camane nk hilangkn putih kat blakang header tu ah???

Nor Nadia said...

akak..nk bg hilang puteh at blakang cmna??

Nurhafizah Mohd Noor said...

@MISS SYUHADA ♥ sbb header tu bukan transparent .

betty :D said...

mcm mana nk taruk yg apa yg kita dah buat tue kat blog ?

Syadiya Safiah said...

kak npa blakang sya pnya header ad background puteh?cm na nk hilangkn?

Nurhafizah Mohd Noor said...

photospace tak boleh buat transparent. so akan ada background.

AynnAjeera said...

nak tnyee kenapa saya pnyee photoscape xder manu mcm kak fiza pnyee ???

Ai-Yen ~' said...

Mcam mna nak buat background header takde ? Maksud sya , Background dia tu background blog kite . .

bieysha said...

hafizah , knape yg sy pnyer xder kat photoscape ? yg pict num 2 tOo ?

Hana said...

camne nak buat header cam kamu yea?

Suehada said...

fiza, akak nk tny. akak pnye phtoscape takde pun y cm pic 6be dua tuu ?

Nur Adilla Shahirah said...

hi , tapi kenapa bila bawa masuk dalam blog dia , jadi warna putih kat belakang ?

ashleykwon93 said...

Akak Hafizah, Nak tanye.. Akak pakai tulis ape untuk header tuh?

sofiah said...

nak tanya lepas editor tekan apa . sebab gambar atas tuh tak jelas la .

saidatul hazirah said...

cemana nak buadd yang transparent punya ?

Alifah Azri said...

Kak, step ke dua tu kan, kenapa takda button merah tu. But dah download pun photoscape V3.6.2?

asna ramli said...

akak , photoscape kite tak de yg MENu .. so acanee?

Nur Fazlin Khan (myalyn) said...

nape PS sya x mcm tu . Tuto first yg kene tkn gmbr kecik kt ats wrne mrh sye x de pon

fatinaziz said...

kalau tahu photoscape boleh guna , takpayah sy download photoshop cs3 haihh :/

Erina Nazira said...

kak hafizah , macam mana nak tahu size header ? @Nurhafizah Mohd Noor