06 August 2011

Tutorial : rapat footer dengan content/body

Assalammualaikum .
nih tutorial pasal footer . diminta oleh shada . sorry yea lambat buat . hee


TEMPLATE CLASSIC

1. Dashboard>Design>Edit html>Tick Expand Widget Templates

2. cari code nih : /* Footer

3. tengok bawah code /* Footer tu , ada code macam :
padding-top: 20px; & margin:.5em;

4. tengok contoh gambar bawah nih :

5. tukarkan kepada 0px .

6. contoh macam nih :
margin:.0em;
padding-top: 0px;

7. dah siap tukar korang save .

8. lepas tu , korang kena buat satu footer yang transparent , lekuk melengkung sikit . mcam bawah nih .



8. lepas dah siap , upload dekat photobucket .

9. cara letak footer tu

Dashboard > Design > Page Element > Add Gadget > HTML/JAVASCRIPT


copy HTML CODE tu . then page dekat dalam kotak HTML/JAVASCRIPT . letak kotak tu dekat bahagian bawah .

save .

4 ✿:

Yana Nanako said...

classic template je ke yang boleh buat?? huhu

Anonymous said...

akak simple template xde ke?

Siti Naziha Armalia said...

Kq,cane nk wt rptkn sidebar dgn content?

Anonymous said...

xfhm nk buat footer ni lah..memang xfhm langsung...
apabila kena photobucket nk kena edit lak..xfhm lah