06 August 2011

Tutorial : rapat footer dengan content/body

Assalammualaikum .
nih tutorial pasal footer . diminta oleh shada . sorry yea lambat buat . hee


TEMPLATE CLASSIC

1. Dashboard>Design>Edit html>Tick Expand Widget Templates

2. cari code nih : /* Footer

3. tengok bawah code /* Footer tu , ada code macam :
padding-top: 20px; & margin:.5em;

4. tengok contoh gambar bawah nih :

5. tukarkan kepada 0px .

6. contoh macam nih :
margin:.0em;
padding-top: 0px;

7. dah siap tukar korang save .

8. lepas tu , korang kena buat satu footer yang transparent , lekuk melengkung sikit . mcam bawah nih .



8. lepas dah siap , upload dekat photobucket .

9. cara letak footer tu

Dashboard > Design > Page Element > Add Gadget > HTML/JAVASCRIPT


copy HTML CODE tu . then page dekat dalam kotak HTML/JAVASCRIPT . letak kotak tu dekat bahagian bawah .

save .

4 comments:

Yana Nanako said...

classic template je ke yang boleh buat?? huhu

Anonymous said...

akak simple template xde ke?

Siti Naziha Armalia said...

Kq,cane nk wt rptkn sidebar dgn content?

내 이름 다이아몬드 said...

xfhm nk buat footer ni lah..memang xfhm langsung...
apabila kena photobucket nk kena edit lak..xfhm lah