05 August 2011

cara nak tahu tajuk lagu youtube yang dikecilkan


Assalammualaikum .
sesetengah blogger akan guna youtube untuk letak lagu dekat blog dia . then , dia akan kecilkan box lagu youtube tu sampai tak nampak tajuk .  pengunjung/pelawat yang suka dengar lagu yang dia letak tu , tak tawu tajuk lagu yang dia letak tu . sini saya nak tunjuk cara nak tahu lagu yang blogger tu letak .

1. halakan cusor korang tu dekat box music tu .

2. click mouse sebelah kiri *pastikan cursor kena dekat box youtube

3. cari perkataan 'Watch on YouTube'

4. lepas dah jumpak tekan tu okay . korang akan dibawa ke laman web youtube dengan lagu tu sekali .

note : hanya untuk youtube
note : kalau blogger tu hide/sorokkan box youtube tu tak boleh la buat
 

1 comment:

N.syazwina said...

kalo yg ni cre nk tau..
kalo nk wat cane plak...