19 August 2011

cara guna template denim III

Assalammualaikum
sambungngan dari bahagian 1 dan bahagian 2 .
untuk kali ni saya nak buat tutorial untuk besarkan content wrapper , main wrapper & sidebar wrapper . nak kenal pasti mana satu semua ni . tengok picture bawah okay .

kotak merah untuk sidebar
kotak biru untuk main wrapper
kotak oren untuk content wrapper

Dashboard > Design > Edit html > tick Expand Widget Templates


cari code ni : /* Content
----------------------------------------------- */


bawah code tu akan ada macam gambar atas tu . korang nampak dia tulis WIDTH . ubah saiz yang korang nak dekat situ .


ni untuk content wrapper :
#content-wrapper {

ni untuk main wrapper :
#main-wrapper {

ni untuk sidebar wrapper :
#sidebar-wrapper {

preview & save

17 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

ohh macam tu rupanya

MichikoChan said...

thanks yea! semue mnjadik!

atyn nayn said...

dapat! thankies ;)

lyalollipop said...

thxxxx snadd-snad...jjadikkk

Picoz Shupalula. said...

salam. hi. macam mane nak buat..

Posted at 4.00pm 6comments
Labels:tutorial

tuh duduk di antara divider yang dot dot ek(mcm blog awk punye tuu)? paham tak?

ade sesetengah blog sy tgk, siap ade background kt situ. hmm. dh lame cari tuto nih. if awk boleh tolong @ thu , pelis reply kt shoutbox sy ASAP. thanks btw :D

N U R A L Y N said...

dpat..tuto kamu bnyak membantu la..thanx ya..

siti suhaila said...

hhee thnkss sgt!

Puteri Nurnasreen said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Thankss!! :)

PurplePolka said...

akak, kalau sy tukar jd template denim, semua pages and posts y hilang tak??? Gadget2 sy akan hilang jugak ker?? Sy confius la...

Maisarah Ahmad said...

SALAM... Kak pija! saya ada ambik banyak jugak lah tuto kat sini. Skin,welcome 'click enter' and etc. Thanks for all! Kak pija tak marah kan? :) Kalau ada masa lawatlah blog saya.. and PLEASE COMMENT kalau ada yg KO kat blog saya k? :) http://story-mory-maisarah-ahmad.blogspot.com .

HAAFF said...

terima kasih..

Nur Najiha said...

Saya ikot dari bahagian 1 sampai 3,and semua menjadi! thank you so much!

Nur Asmida Bt Karim said...

lama dh cari tuto nie . klu sya copy boleh ? sya creditkan utk awk okay ?

ana fatihah said...

Orait,jadik!!terima kasih.. :)

shahrienaz ghazali said...

#main-wrapper {
#content-wrapper {
#sidebar-wrapper {

tak der pas tekan control F... camner ek... pening dh ..

Farisa said...

Kan bila tukar ke denim template , link jadi warna purple and biru kan ? Macam mana nak tukar ye ? Hmmm buruk sangat warnanya xD Pls tolong !