22 July 2011

Tutorial : ShoutBox 'macam saya'


Assalammualaikum .
nak buat shoutbox macam saya nih kena ada Shoutmix. tak ada , pegy la sign up okayy .

Log in Shoutmix > tengok Display > Style & Colors

kalau nak sebijik macam saya , ikot macam yang saya letak dalam picture bawah nih okayy .

kalau nak letak emoticon , ikot tutorial >sini<



18 comments:

Iqa said...

thanks..^^lama dah cari benda ni..^^

fatinfadzil20 said...

Thanks :)

Nurhafizah Mohd Noor said...

wlcm =]

Syarifah Dyana Balqis said...

@Nurhafizah Mohd Noor pastu nk kecikkan die nk buat macamne?

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Syarifah Dyana Balqis
kn dkt code shoutmix tu ada size . ubh dkt situ jea ..

Ummi_R❀salici❀us said...

Thanks Pija :DD

Fara Farhani Fitri said...

thanks ye^^

aisyah ainaa said...

thanks ye :) menjadi ^^

♬ bunga sakura ♬ said...

dah wat dah. tp cmne klo kite nk klik nama org tu kt shoutbox.., then trus g ke blog org tu..?? kite nye xboleh.. cube tgk kat blog kite.. http://ilovemyselfforever-nasya.blogspot.com

Aleen Sepet said...

thanx yea. leen guna tutor nie :)

missSarah11 said...

kak,kalau yang new verion ni pulak camne ek? boleh ke buat?

YaniJuziyani said...

Sy x nmpak pn? kt mn sign up tuh.ehe..sy blum ada lgi shoutbox nih..ehe..mcm mn yeaa?

Liyana Zainal said...

thanks deq . dah lama gila tak update blog . haha

Pieja said...

knp die tulis "Shoutbox expired"

Jiejah Rosley said...

kak , sorry tanye , sekarang na buat shoutmix kene bayar ehh ? sy maseh baru dalam blog ne , tak tahu ap2 . :) shoutmix pon takde . mntk tlog ajar bolee ?

Jiejah Rosley said...

kak , skarang da sing up shoutmix tu mg kene bayar eh ? sy try p ta jumpe lha , sy maseh baru dlam blog ni , na mntak tlog ajar sbb sy tgok blog akk cool gilerr :)

eiyda zana said...

as salam.. kak.. canner nk letak dlm blog lepas buat shoutbox tu??

Farhana Hanizan said...

Kak , Shoutmix tu mmg kena bayar ker ?
Sbb saya buka kena byr .. Hehe :3 Saya takde shoutmix lagie ..