09 June 2011

Tutorial : Scroll Box dalam post


1. Posting > New Post > Edit HTML

2. copy code nih :
<div style="font: 12px,arial; height: 120px; overflow: scroll; width: 400px;">
isikan entry dekat sini isikan entry dekat sini isikan entry dekat sini isikan entry dekat sini isikan entry dekat sini isikan entry dekat sini isikan entry dekat sini isikan entry dekat sini </div>
<div style="font-family: arial,arial,sans-serif; font-size: 10px;">
</div>
3. paste dalam kotak edit HTML

hijau - saiz tulisan
oren - jenis tulisan
ungu - panjang scroll box
pink - lebar scroll box
merah - isikan entry korang dekat situ

kalau nak tambah ape-2 , boleh rujuk sini > scroll box

11 comments:

Raii Nana said...

isikan entry? macam mana ek?

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Raii Nana tulis la apa-2 yg awk nk tlis . .

bdax emo said...

@Nurhafizah Mohd Noor sis,,entry tu,,kne bwat,,skli taip,,satu je,,or sume tros

Wajihah Zaki said...

So , semua entry nak kena letak code ni lah ? Takde ke code yang letak sekali je then semua post jadi ada scroll box ?

Saida Alina Sairi said...

awak? saya copy tutor ni ye? nnti saya credit :DD

Iqlima Azmi said...

thanks! :)

Cik.blogger said...

credit tuk fiza

Nurul Anisah said...

Dah jadi.Thanks akak :)

Jamil Hashim said...

SALAM. TERIMA KASIH PERKONGSIAN YANG BAIK

puteh Nazumie said...

untuk yang overflow tu boleh tak kalau tak nak scroll? nak yang box je and macam mana nak buat box yang ada background?

Nur Rabiatul said...

tq :)