09 June 2011

cara nak guna CTRL + F

Assalammualaikum .

adek izatti tanya aku cara nak guna CTRL + F nih , so nak kasi senang aku siap buad penerangan lagi . haha . okeh .

CTRL + F tu boleh menyenangkan kita mencari dengan cepat . kalau perkataan yang nak dicari tu tepat dan betol . jugak mengambil kira dalam huruf besar , huruf kecik & space . kalau silap tak la jumpak yea . dekat keyboard semua ade tu *jangan bohongla ?* hehe . cara nak guna just tekan CTRL serentak dengan huruf F . tak tekan serentak pon boleh . tapi kena tekan CTRL , kemudian dengan cepat dan tangkas terus tekan F . *tekan sampai naek *  korang akan jumpak macam picture bawah nih .


letak perkataan atau code yang korang nak cari tu dalam kotak tu . 


7 comments:

= d = said...

best nye..!!
baru tahu leh cari word dari ctrl + F..
:)

Nur Izzazi :) said...

pastuhh nak letak kode tuh dekat dalam box tuhh . nak buat ape ? sorii saya kurang memahami siki pasal nie .

#lagi satu , bukan izzatti but IZZAZI (:

Nurhafizah p i j a said...

@Nur Izzazi :) eh bkn izatti ? sorry . hee .

kegunaan CTRL + F tu untuk mencari perkataan @ code .

ltk dlm box tu sbb nak cri perkataan @ code laa .

kn nk ltk code tutorial banyak sgt code , so gune nih la utk memudhkn kita cri code tu .

Rina said...

salam , kak . adk copy keyh tutor nie ? :)

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Rina ok .

Nur Miza Zarifa Bt Mohd Lazim . said...

Kakk , kalau guna google chrome tak bleyh key ?

nabila ilmf said...

Saya dh thu tapi bila nk cari satu kod ni, x jumpe pon..mcm-mcm saye buat, saya copy paste, saya salin, saya type, tapi x jumpe jgak.. saya buntu nk buat ape!!! last-last, saya sendiri yg fedup~!! T^T
mcmner??