04 June 2011

Tutorial : letak lagu dalam blog guna Youtube


Assalammualaikum .
tutorial nih untuk youtube , nak kasi transparent . sebenearnya aku punya youtube jenis yang baru punya . tak ada warna-warna . so , kalau yang tak ada warna tu , susah la kan nak tukar . aku nak buad pon susah . nak kena tukar sendiri .

<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Lw0fETc9XEE?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/Lw0fETc9XEE?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>

ungu untuk size .
biru untuk link lagu yang youtube *buka pegy tkan amik terus , tengok dekat embed code tu yea*
oren tu dah autoplay
merah untuk warna *dah transparents , tak payah tukar la*

nih untuk aku punya code , lagu yang aku letak . aku copy untuk buad tutorial . so korang jangan copy sebijik sebab akan jadi lagu yang sama .
kan korang punya code lagu youtube , korang copy dia punya url tu yang macam warna biru tu dekat atas nih . lepas tu , gantikan dengan code biru aku punya punya tu . url tu mesti ada . aku taw korang tak paham ?

bukak youtube pergy dekat lagu yang korang sukaaa tu . contoh bawah nih


  

tekan embed code tu . tick yang tempat aku suruh tick tu . lepas tick baru ada code-code tu . kita nak guna url yang dalam kotak oren tu . ambil url tu saja . yang laen tak payah .


okeh , korang copy code yang aku bagi dekat ats sekali tu . gantikan dengan tulisan biru yang aku kasi tawu tadi tu . ohh ! lupa nak kasi tawu , tempat yang kena ganti tu ada dua yea . i mean 2 tempat kena gantikan url tu .

tak paham jugak , sila tanya dekat COMMENT


185 comments:

NurulAmanina said...

Tenkiu banyak2 buad tuto pasal music player tuhh (: Terime kaseh terime kaseh ^^

Nurhafizah p i j a said...

@NurulAmanina wlcm :)

Aida Balqis said...

Thanks akak :} Akhirnya, berjaya jugak :}

Lis Lisa said...

akak....x jady la...adoii...x fhm.....sad

Nurhafizah p i j a said...

@Aida Balqis wlcm :)

Nurhafizah p i j a said...

@Lis Lisa try buat slow-2 .

eija umiko said...

usefull sgt :D thnks ;)

Nurhafizah Mohd Noor said...

@eija umiko wlcm ^^

Sang Pemerhati said...

Akhirnya..jumpa jugak tutorial yang sennag..Terima kasih banyak2=)

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Sang Pemerhati sama2 :)

This girl. said...

Thank you!!!

Qieyla Dieyra said...

huyeahh . last last jmpe gak . dah la ade masalah lagu nie . payah sgt nak jmpe . ha skang daa ade kat youtube . me kaseh kakk !

Nurhafizah Mohd Noor said...

@This girl. wlcome (=

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Qieyla Dieyra hehe , sama2 (=

Izatysff said...

tq, jadi :)

Izatysff said...

eh, tapi tk dngr lah? why?

Izatysff said...

eh, tapi tk dngr lah? why?

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Izatysff ek . autoplay x ? xpon awk pnya youtbe tak bkk volume sound tu .

ツTyra ツ said...

tengkiu !

Nurhafizah Mohd Noor said...

@ツTyra ツ wlcm

Yuri♥☆Tiara said...

Nurhafizah Mohd Noor, erk... saya wat yang lagu utube nak letak kat kanan ni tak ley... cam awk nyerr? sebenarnya cane hah?

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Yuri♥☆Tiara ikot tutorial nih dlu .

Sarah Raof said...

Dah lame nak tuto niyyy. Dapat jugak :D Thankyouuuuuuuuu!

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Sarah Raof wlcm :)

Zulaikha Amira said...

Thanks akak :)

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Zulaikha Amira wlcm =]

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Zulaikha Amira wlcm =]

jejarizafey said...

camne erk??try uat la..thanks

Nurhafizah Mohd Noor said...

@jejarizafey try jea =]

Raihah Rafie said...

Thank!

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Raihah Rafie wlcm =]

asyraf wife said...

tenkiuu for this tutor.. sgt berguna :)

fareesha said...

thanks awakkk :)

♥ Cik Nur Elyana ♥ said...

x jadik.jadi error..nak buang x dapt..cam na nie?

♥ Cik Nur Elyana ♥ said...

ok da...hehe..bole buang da.jadi error taw

cik fiza said...

dh jadi! arigato gozaimas :)

cik cherry ♥ said...

tenkiu banyak2 dpt jugak saya taruh music kat blog tak lah sunyi sepi... ^,^

Nur Syamilah Solehan said...

thx yea... :)

Sam ♡ said...

Kak , xjdi laa . da buad yg lain tpi lpas copy nk save kt mne ?

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Sam ♡dkt html java scrp tu la

Hurul Aini said...

CThank you for this tutorial .. :)

Seha Hisham said...

wah dah jadi. thanks ye. kita guna tuto ni :)

Muhammad Noh a.k.a Noh97 said...

xjadi lah

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Muhammad Noh a.k.a Noh97 try again .

QiSs_bLuEbEaR.. said...

asal x mjadi nieh~ hurmm...dh ekot step2 smua 2..x pi still xjd...blurr2...need a help..

Nurhafizah Mohd Noor said...

@QiSs_bLuEbEaR.. bntu mcm mne ?

ola i'm oggy said...

akak fizah kalo gne template blogskn code die mcm mne?

niny said...

Eh, camne nk letak kt tepi bawah belah kanan blog ek? bukan kt sidebar tp kt tepiii sekali, bawah, belah kanan :)

Nurhafizah Mohd Noor said...

@ola i'm oggy sme je .

Nurhafizah Mohd Noor said...

@niny dh ade tutorial .

CikAnyss' :O said...

byk mencari last2 jumpa full stp kat snie , tengss :)0

Puteri Nur Alliyah said...

nak carikk warne youtube dkat mane ?

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Puteri Nur Alliyah dkt http://html-color-codes.info/

Nursyahira izzati Ngadimon said...

THANKS dearr

nilam here said...

Tak jadi ;(

Nur Nadhira said...

thx kak ! klau ade mase singgah tau :)

yaty said...

faham dah. thanks :)

Anonymous said...

tenkiuuu :)

JR said...

okey. boleh pun. TQ Awak xD

Fatihah Zulkarnain said...

@Nurhafizah Mohd Noor tak boleh pon akak mcm mane :D

Ain said...

Terima kasih ye.. Dh bole buad pun. Syg awk mmuah <3 Aww gedik :"D

ATHIRAH said...

uwaaa..terharunya sebab berjaya..terima kaseh bebanyak-banyak..*bhahaha

Zuranissa said...

camno nak ulangkan lagu ni ?

Shahirah ayuni said...

. . lpas uat smua tuwh . .
nak tkan pa ?
edit html ka ?
atao edit post .
sorry ! !~
x fham . .
darh cba byak kli darh

blogsii budak gedikk said...

cam mane nie x faham !!

Si gemook said...

NurHafizah , kite ambek tuto ni eah , Thankyouu :]

Aleen Sepet :) said...

ouh, thanx a lot for this tutor :) leen guna tutor nie ye :)

Anonymous said...

aww! sweet! dah lama cari dah dpt pun :) thanks a lot!

Nassu said...

thanks sangat2. at last i found it. thanks so much

Norhartinie Adnan said...

salam akak !
ni tni nak tnye, kalau kita guna blogskin, macam mane eh nak letak youtube player dalam blog ?
*bukan request tuto* hee :D

Nurul Husnina Izzati said...

salam kak . saya ambil tuto ni boleh tk ? letk kt blog nnti saya credit dekt akak oke ?

Nurul Husnina Izzati said...
This comment has been removed by the author.
Jamila khayrin said...

kalau guna blog skin macm mane??

ikin said...

menjadi :) Thanks yaaa kak

Cik Etel said...

@ikin

salam!.. cm ner nak buat yg Tak auto play!.. hehhe help me.. nti reply kt shout box plezz

iffaHazirah said...

Thanks !! :D

♛ NazirahMoktar ♛ said...

yeay,,time kasih ! :)

Asyrah said...

thx for tutorial ! It's useful :)

billa perry said...

kalau guna blogskin acanne ?

Maryam Melina said...

dah lame cari tuto ni thanks ye

Aishah Nadael said...

Macam mana kalau yg classic punya template ?

EIYLA Biyla said...

thanks, sngat berguna.

chocolate ghost here said...

akaq..ta jadik pown..dia kluar yg bhgian atas je..cmner nie kaq..tgh sdh nie..dh buad 4 kli darh..

hAkita~ said...

@<akak x jadi pon

nur adlin adirah said...

lagu tak dpt dimain kan :)

Hai aieQa said...

nak tnye , klau pkai blogskin , mcm mne nk ltak ?

Sharizat said...

Kak Fiza,saya dah ikut tuto yg akak ajar nie..
tpi kt blog saya x boleh dgr?
mcm mane ye?

Alis Sabrina said...

Thankyou so much <3

mien 'z fellow :) said...

Thank you. Kita buat jadi lah :)

Faha said...

thanx akk da lme sye crik tuto nih :')

Sharizat said...

Thanks Kak ..tuto nie menjadi.
Thumbs Up.

Jihan Najib said...

finally jadi ugak . thanks .

Alia Mohamad said...

thank you so much :)

rawk lil princess said...

dah jadi . pening jugak nak buat . thank you so much :DD

AMAR JOE said...

nak paste kt na kak...sory xtw lah..hehe

Miss Nobody said...

Thaks . d=bru tau cmne nk buat ..hehe

Nurulshamira said...

akak , saya tak faham la . saya dah try buat tapi tak jadi .

Fatin Nur Afiqah said...

Salam, akak, kenapa sya buat youtube player tu menutup edit icon, lps tu terkeluar sikit-sikit dia punya edit icon tu, nmpk buruklah akak...

Sweety Stories said...

akak,da jadi da.huhu
thanks.

badak said...

mule2 tu x jadi. dah lame tu after edit here n there, alhamdulillah.
thanz a lot :D

nur amirah :D said...

jadi , tapi lagu x keluar la knp ?

Lovely said...

Kalau guna blogskin plak camna erk?

Nabila Mohd Amin said...

tq:) dah lame cari:)

andyakmal said...

thx 4 the tuto ^^

nabihah aqilah said...

Akk , sy dh try but takjadi . First saya buat ikut code yg akk kasi . Tapi , bila saya tukar link lagu kepada link lagu yang sy nak . Takjadi pulak . Kenapa ya kak ?

Mimie Amizah said...

menjadi thanks! :D

Nur Nazihah Hassan said...

thnx for the tuto. .

aisha haryati said...

huu , xjdy laa . cne ekh ? :)

Jaja said...

thankyouu , sis .

syasyajohan said...

thank you(:

Unknown said...

@ツTyra ツ ?

simply erma fazira said...

kalau guna blogskin, nak paste kat mnaa..design x ade

Azreen said...

Thank you sangat-sangat for the tutorial. :)

Mrs.Simple said...

Thanks for the tutorial sis :) sangat berguna .

nawal said...

macam mane nak letak gambar kite, gune blogskin ?

nawal said...

macam mane nak letak gambar kite, gune blogskin ?

IShaira said...

Thanks a lot yeah :)

safra azman ;) said...

thanks , dah dapat dah letak :)

faraa said...

awwww,, thanks alot akak. Pecah otak dari tadi fikir. pergi tuto lain, semua tak jadi x]. TERIMA KASIH sekali lagi <3

eika azmi said...

Thanks a lot >..<"

ゲビ - said...

Thanks for tutorials! >_<

Mimie said...

akak guna ya.. thanks

Nur Insyirah Sha'ari said...

Yeayy, menjadi. thanks.

Neeyaf said...

x fhm pon

Neeyaf said...

mlslah nk fhm

Amie Tralala. said...

Yeahh !! Thanks Sangat !! ^^

ay nie are tie rah said...

buat macam mana??pening kepala la...tak de cara lain la...serabut nya....argghhh...tak paham...kena copy apa...da nangis ni...maaaaaaaaaaaaaa

Aina said...

thankyou :DD

dieyas hidayah said...

hai. cam ne nak letak lagu dalam bog ? i mean. versi blogskin. mane ad design. cam ne nak add a gadget ?

NurSyuhada binti Isa . :) said...

thanks akak ! jadi jugak <3 heeeeeeee :)

NiaLidia. said...

Salam. kalau taknak bg dia autoplay mcmane eh?

Anonymous said...

1. macam nak repeat lagu.
2. nak letak lebih dari 1 lagu dan nak pasang secara berturutan.

terima kasih

Nur Arina Azman said...

Salam kak
mcm mana nak bagi jadi trasnparent!
Asyik Warna hitam jerr background die?

SYAF said...

thank sesgt ngan toturial nie... :)

Anonymous said...

cmner yg ak punyer x repeat :(

Aien said...

terima kasih..
cayalarhh!!

Aien said...

tapi kan kak,,knpe tak transparent p0n??

wanie slamber said...

K.I.T.A TAK PAHAM AKAK...

twist of my heart said...

takk phamm jgakk..cm ne ni ?

amirah nashrin :3 said...

akak takpaham lahh , kelua bnde laen lah pulak dah haishh :) tolong kayy . appreciate

nurul sofea said...

tq, blog i dh jd :)

eyra said...

thanx ye! jadi la... ^_^

TwinTwinkle said...

dearr . sory , nda paam sa oh . url ny nda dapat laa . :(

miss vanilla said...

dah buat muncul dah dalam blog tapi dia tulis " content violated " herm

Siti Syazwani said...

Jadi , thanks kak :)

syazwanie said...

kaq x jdi lah die ckp bende ini terlalu kecil :(

Syu said...

Untuk blogskin eh? Ada tapi tak dengar wyh?

http://kemet0t-comel.blogspot.com/ said...

Thanks ! I Appreciate it ^_^

EmpayarUtama said...

Saya update tutorial yang lebih mudah

pjah94 said...

thanks :) jadi cubaan pertama!

Alia Fatimah said...

THANKKSSS :) MEMBANTU SANGAT-2 !

azrina evans said...

tengkiu nurhafizah. jadi lah.terima kasih sangat.

Shuhadah Zakaria said...

kalau untuk blogskin pulak macam mane? taktahulah :/

atierin.blogspot.com said...

terima kasih yer

Cik Pieja said...

tak menjadik :(

Nur Irsalina said...

akak yg terakhir sekali tu ape maksud nyer . . ? yg kotak tuh at mnew . .?

Dieyna Cwieekey Zwiekey said...

thank you sesangat kak .

Rabiatul Adawiyah said...

as'salam , akak .. x jadi larh , mcm mna nk cari tmpat kne ltak url tuh ?

♥ PuTeRi MaNjE ♥ said...

Assalamualaikum.. dah jadi terima kasih tapi napa lagunya sangkut2 lak ek? pastu lau nak buat byk lagu cmna ek?

adam faiz said...

haha jadi tq

addinfarhani said...

tq byk2...finally,da tau cara nak buh lagu..hehe...

erna baharom said...

thanks a lot dear :)

Fatin Farhana said...

thank you... akhirnya..*fiuuhhh*

anis nabilah said...

dah try.. tpi x jadi2.. kluar title je.. mcm mne ni?

Nurul Aini said...

Terima kasih kak :) Jadi tapi dia kena besarkan --' Apa2 pun , terima kasih sekali lagi .

Anonymous said...

aka, kat mne kite nk paste url 2?da copy da dari youtube..x jmpe plak..tolong kite..

Aina Diana said...

Tak paham ah.

Arraffah Basharuddin said...

tq my dear! menjadi :)

Aqilah Khairri said...

Fizah, tolong tengok kan kejap. Sbb youtube dah takde old embed code. HUkhuk :(

izaraaank said...

tak transparent pun, why ?

Felisya Deanna said...

Kalau nak mintak tolong buat kan boleh ke ? Takleh takpe :)

ain mocha said...

teme kaseh !!

ain mocha said...

teme kaseh !!

aishaheica said...

akak akak akak kenapa saya nak letak lagu tpi tk boleh sbb youtube dia dah lain saya tak faham lah

Syazana Mohd Faizal said...

Hello i new dkat this blogger. Thanks okay. Friend? :)

meyya mella said...

hyee :) thanks for the tuto . such a great . penat cari at last jumpe yang menjadi n kemas ... btw done follow u . supprt me too : http://mysupperduppersite.blogspot.com

Nur Husna said...

xley ler....hmm

Liyana Izzati said...

Akak, macam mana nk letak lagu kalau guna blogskin pulaa?

Ana Myhusna said...

Faham.. Dah beratus kali buat tapi tak jdi.. Titew tak tau larh..

kementot kecikk said...

Tak menjadilah.

Misz Purple said...

thankyouu . sebab bagi ilmu akak kat kitaorang .. ;8

AyaZuki said...

maceh untuk tutorial ni :)

Saya Budak cute said...

Saya tk faham larh...add saye kat fb please !!!! awk tlong buatkan boleh tak ? nnti kat fb saye beri email ngan password bole ? PLEASE !!!! saya nk sangat2

nih link fb saye !!! please !!!
https://www.facebook.com/norhanisahosman

Hamba Khilaf said...
This comment has been removed by the author.
Hamba Khilaf said...
This comment has been removed by the author.