07 June 2011

Tutorial : Background Berbeza Setiap Entry



Assalammualaikum .
tutorial nih untuk backgroud berbeza pada setiap post entry . contoh macam aku buad nih . . korang boleh tukar background sendiri .

1. Posting > New Post > Edit HTML

2. copy code nih :
<div style="background: url(http://www.sadmuffin.net/cherrybam/myspacelayouts/polkadots/96.gif) repeat;">
start tulis entry korang dekat ruang nih yea :)
</div>
3. paste dalam kotak entry yang edit HTML

4. merah tu untuk background
    ungu untuk entry korang

5. lepas dah siap , korang boleh post macam biasa .

krdt : lyssasecret.com


2 comments:

PINKaholicx said...

mcm mane pulak kalau nak pisah kan entry2 tuh,,saye buat background untk entry kaler putih,,tp setiap entry sy nak pisahkan,,and mcm mane nak buat border keliling background entry tuh,,

Nurhafizah Mohd Noor said...

@PINKaholicx mksd awk tutorial nih > http://nurhafizahpija.blogspot.com/2011/07/tutorial-main-wrapper-dan-sidebar.html ?