27 February 2011

Tutorial : letak note bawah post

Assalammualaikum :) . tutorial nih untuk letak note bawah post . guna ayat saja . cnth dy "thanks for reading'" . ikot larh , ayat2 yang korang nak .


1 . Dashboard > Design > Edit html > Tick Expand Widgets

2 . cari code nih :
<data:post.body/>

3 . kemudian , copy code nih :
<hr/><center>
<b>ayat korang</b>
</center><hr/>

4 . paste code yg di copy tdi , BAWAH <data:post.body/>

5 : tulisan merah tu , tukar ayat korang oke (^_^)

6 . preview & save

11 comments:

Shafyqa Umayra said...

Hi fizah :)
tak jumpa pn code " " cmmna ne ? ;( help me pls .

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Shafyqa Umayra try cari sepruh sja code tu ..

iyah :) said...

suda jadi :) masehh yea :)

nurain najiha said...

hai, saya tak jumpa pown code tu

mimiey squeen. said...

tq ! da jd .

comot comel said...

DONE :)

Ziela BumBum said...
This comment has been removed by the author.
ShidahMony said...

Senang je, kalau korang tak jumpa code, highlight semua html tu pastu tekan ctrl + f then tulis kat column yang data body post tu. Then, akan jumpa la. Btw, thanks! You've helped me a lot!

نور said...

dah cr gune ctrl F tp ta jumpe jgk..
mcm ne ni .. :(

muChieko said...

salam , mcm ner na wat background mcm akak erk ?

Nurul Hanis said...

kak ,kalau nak tukar warna dia mcm mana eyhh? anis punya pudar sangat , tak nampak pon :(