27 February 2011

Tutorial : favicon

Assalammualaikum :) . tutorial favicon nih nak gantikan logo blog kepada icon yang comel2 (= . icon2 tu , korang boleh cari sndiri ikot kesukaan masing2 . korang boleh cari kat sini > glitter-graphics.com


1 . Dashboard>Design>Edit html>Tick Expand Widget Templates

2 . cari code nih :
]]></b:skin>

3 . kemudian , copy nih :
<link href='url icon' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>
<link href='url icon'/>

4 . paste BAWAH ]]></b:skin>

5 . preview & save

14 comments:

_Zulaikha Zaidi_ said...

camtu ja ke cra dy?? ta jd pon sy pnya?? cmna 2 ek?

Nurhafizah Mohd Noor said...

@_Zulaikha Zaidi_ jmpk x code yg kne cri tu ?

Aniq Muhaimin Ismail said...

More than one widget was found with id: HTML11. Widget IDs should be unique.


Knape dye ckp mcm tu??

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Aniq Muhaimin Ismail preview dlu , tgk erro ke x .. klau x . save .

♥ Wanie ♥ said...

thnxx ! da jdi . cntik n cute sgt2x ! :))

Nadia Natasha said...

Thanks a lot k :) Dah jadiii..

Syamimi Samion! said...

shortcut icon tu ape?confuse la..mne satu yg kena ubah?tlong

mYa Lee said...

akak ? kod glitter tu nak ambk yg mne ? dee ad byk .. yg animated pye bole pakai tak ? n nak paste at mne ? bwh kod yg akak kasik tu ke ??

Ferly Cynte said...

macam mana nak cari icon dan gambar favicon tu ? *new*

Natasha said...

Akak, saha dah copy url icon yg saya nak, pastu nak paste kat ne? Tolong sayaaa akak.

puteri lolipop said...

kenapa tak boleh? :/

nur shahirah said...

takde ke favicon untuk blog skin?sebab code yang kena carik tu takde T_T

Nurul Anisah said...

Thanks

Ummi Shaheira said...

@Natasha Paste kat url icon tu lah :)