10 July 2011

Tutorial : floating online user

nih tutorial pasal floating untuk online user . tengok picture atas nih . sebelum tu pastikan korang ada online user tu . tak ada sila click sni > http://www.freeonlineusers.com/

Dashboard > Design > Page Element > Add Gadget > HTML/JAVASCRIPT

copy code nih & paste dalam html/java tu okeh

<a href="url blog" style="position:fixed; top:3px;left:3px;"><span style="padding: 10px; ; background-color:#F5A9A9; border:1px solid #F78181;border-radius:5px;"><script src="url online user korang" type="text/javascript"></script><b><span class="Apple-style-span" style="color: #000000"> online</span></b> </span></a>
underline - url blog korang
merah - left/right
ungu - warna background
oren - tebal border
biru - warna border blog
hijau - solid/dotted/dashed
kelabu - warna tulisan
pink - url online user tu #tengok picture bawah nih



dah siap , save .

krdt : sini

10 comments:

amal said...

hm , url online user tu nak amek kt mna ehh ? :) Thanks

Nurhafizah Mohd Noor said...

@amal

buat dkt sni > http://www.freeonlineusers.com/

amal said...

ohh. okay2 paham. tapi kan cmna ehh nak buang yg lame tuhh ? :)

Nurhafizah Mohd Noor said...

@amallama yg mna ?

amal said...

cer tengok blog amal:) before ni tak guna yg free online tu , guna yg lain :)

Nurhafizah Mohd Noor said...

@amal ohh . code tu mst amal ltk dkt html/java tu kn ? cri code tu & remove .

amal said...

@Nurhafizah Mohd Noor Thanks , nanti Amal cer cari kat htmljava.

hmm , nak tnya lagi cmna nak cantikkan comment box mcm yg awak ni , pink putih , Amal buad tak jadi. Thanks

Rina said...

adk share tutor nie . adk kredit name akk , keyh :)

nur asirah aishah nor azman said...

awak awak, camane kalau tak nak buat perkataan online nak tukar kepada ushar saya ke apa ke? kalau sudi balas lah dekat blog saya. thanks

Asilah Syiela said...

hai .. mana nak ambil kod wrna .. saya nak tukar colour ..