30 July 2011

blog berwajah biru


Assalammualaikum.
disebabkan semalam saya tak sempat habeskan edit blog , saya sambung hari nih . kali nih warna biru \ warna kegemaran saya nih / . sebelum nih dah pernah letak warna biru . sebab jiwa suka warna biru , letak la biru . banyak jugak la yang saya tukar . tapi ada yang maseh sama .

header kali nih , tak nak letak gambar . letak ribbon biru tu saja . saya jumpak ribbon tu dkat blog hanan . lepas tu , background blog saya guna yang jaja punya okay . yang background sidebar dengan post title tu , guna yang nazihah . yang icon tu , saya cari dekat babydoll.nu  & applepine.chu . cursor pon saya tukar . ambek dekat cursor 4u tu .

nih first time buat header tak ikot tutorial \ bukan nak tunjuk hebat ! / . saya guna photoshop cs5 . tapi rasanya senang saja . berbanding dengan photoshop cs3 . sebenarnya semua photoshop boleh buat transparent header . cuma kena tawu la .sebelum nih saya guna gimp2 saja . bertukar arah pulak nak guna ps cs 5 . saya tengok tutorial , kadang-kadang naek pening . so , buat sendiri tanpa ikot tutorial . saya cuma tngok-tengok saja . tu pon susah nak carik .

satu lagi , colour . woahh ! susah nih nak padankan warna . warna biru nih bukan biru cerah tu . nih biru yang terang asalnya . tapi tukar jadi cerah sikit . saya nak padankan warna tu memang lama . mungkin 95% nak sama dengan warna background yang saya pilih tu .


5 comments:

ZWAN SABRI said...

Biru.. nice!
btw, biar blog jer yang berwarna biru k, otak tu jangan biru2 ye.. takmo, takmo, takmo.. HAHA

MySuaraBlog: Happy Birthday Mama

Nurhafizah Mohd Noor said...

@ZWAN SABRI haihhh ! HAHA .
xla weh . hang nih !

e k i n . said...

Serius lawa ;D

Nurhafizah Mohd Noor said...

@e k i n . thx =]

suhainarofei_89 said...

cntik sgt ! aina ske bru jgk..:)