14 June 2011

Tutorial : listkan tutorial dalam page

Assalammualaikum .

aku buat tutorial nih khas untuk tasha . sebab dia mintak tolong aku . aku explain time cakap pon dia tak paham-2 . haha . so , buat tutorial la .



.........................................


nak buat nih pastikan korang ada page . kalau tak tawu nak buat macam mana page tekan tutorial nih >buat new pages

nak buat tutorial , korang kena la post tutorial yang korang nak list kan tu . paham ? ala , macam orang laen buat tu la . tutorial pasal header ke , footer ke , sidebar ke . buat la apa pon tutorial yang korang nak . then korang post macam biasa . macam selalu korang post cerita korang tu kan .

tengok picture bawah nih . kalau nak jelas , click picture tu .






kalau nak letak icon tu , cari icon letak dekat sebelah link tu . tapi bahagian edit html . bukan compose



3 comments:

eda naziela said...

akak , thanks , adik mmg dah lame cari tuto ni , thanks gila gila gila gila :)

Nouril and Max said...

tq sgt222...mmg dh lme carik!! tq!!!!

sis nilza said...

mekaseh akak :)
byk membantu :D