14 April 2011

Tutorial : Icon Dalam Post


Assalammualaikum . aku nih , penat-penat pon masih sempat buat tuto . nvm , tutorial nih mintak oleh adek qeen nih . semalam aku dah buat , tapi tak keluar pon . tapi , hari nih . . dah boleh . asalkan blog aku tak blogger in draf ! . bila , blogger in draf , dia tak nak keluar ~ so , tak boleh la blogger in draft .

nak buat icon dalam post nih , hanya untuk pengguna MOZILLA FIREFOX jea okeh . kalau yang laen tu , aku tak tawu larh . nak buat ? jom tengok step-


1. pegy link nih : https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/greasemonkey/
korang , tekan yang hijau tu . okeh .


2. lepas dah tekan Add Firefox > Install > Restart Firefox

3. greasemonkey dah active yea .

4. install pulak CUTE EMOTION . click web yang bawah nih :

http://userscripts.org/scripts/show/73638
http://userscripts.org/scripts/show/6859
http://userscripts.org/scripts/show/70238
http://userscripts.org/scripts/show/86674

5. dah habis install kan . . ikot step nih pulak .

6. Pergi kat Setting >Scroll ke bawah dan cari Global Setting > Tick Old Editor> Save Settings

bila dah siap , pegy new post . dah hasil dia akan begini =)


krdt : Lyssa

45 comments:

Charlie said...

Ala , sy cari merata rata tempat tak de la untuk google . kalau akak jumpa inform di shotbox sy ea ? : )

● ᴥ ● Maknae Qeen ● ᴥ ● said...

Ala , kakk nieyy baik lha . kte tnye jea , kakk siap buat tutor lgy , thnksss , thnksss . sukeee sgt .
oh , kakk , kne install kt sume link yg kakk bgi tu kea atau satu jea ?

Nurhafizah p i j a said...

@● ᴥ ● Maknae Qeen ● ᴥ ● wlcm , aah . semua pon bole . tp klu install 1 link jea , xbyk emo to nnt .

Nurhafizah p i j a said...

@Charlie bnda apa yg xde kat google ?

Wan Nur Adlina said...

akak, nape xjd..da install sume yg kak suruh! tapi, bile siap tick old editor..takde bebenda pon yg kuar kat new post tue. T__T tolong!

Nurhafizah p i j a said...

@Wan Nur Adlinarsanya blog adek *blogger in draf* kot ? klau bleh jgn buat blogger in draf .

Ezrin Athirah said...
This comment has been removed by the author.
miepinkylicious said...

thankz saye wat menjadi .!! <3<3<3

Budakkcokelat said...

akak, saye takfaham sangat la..
kalau nak cari ikon same ngan akak camne erk?

FairuzaAlwaniFadzilah said...

kalau nak buang blogger in draft tu katne ?
reply di shoutbox wany oke

Dayah @ D said...

thanx adex .. stlah lame mencube akhirnye menjd :)

Nurhafizah Mohd Noor said...

@miepinkylicious bgos ~ wlcm =]

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Dayah @ D wlcm =]

SiHan said...

Thanks kak ^^
Dah menjadi :D

nurul shafiqah apc said...

thanxx..dah jadik :)

ikkinurjannah said...

setting kat mne?

ikkinurjannah said...

setting kat mne?

Nurhafizah Mohd Noor said...

@ikkinurjannah yg dkt blog la ..

Siti Maisarah said...

Global setting mana ? takdak pun -.-'

d-yanN said...

tengss :) comeyl sgt !

IsyaDia said...

Sys, isya dahh download tapi tade punn emoticon tuu? macam tak jadi jee -.-

Nurhafizah Mohd Noor said...

@IsyaDia blog awk in draft ?

✿Ummu Aiman✿ said...

macam mane nak uninstall balik???
harap awak balas..

✿Ummu Aiman✿ said...

saye dah buat, pastu dekat search yang kat atas tu sebelah dyer ade gambar monyet, nak tanye macam mane nak uninstall balik dan hilangkan gambar monyet tu?

muyien miyien said...

selain dari pada icon tuu , ada jenis yg lain lagi tk ? nk cari kt mana ?

si macho said...

jadi :) thanksss ^_~)v

Nur Raihana Baharuddin said...

thank 4 the tutor :)

Nur Farizan said...

tq.. :)

Nadia Natasha said...

Semua comel! :D Dah lama nak buat benda ni. Tapi kalau guna Mozilla lembab lah :( Harapan~

raishah amshaa said...

dah jadie.. thanks sangat2 ! :)

deqna aww said...

dah jadi :) thank you sweety :*

eyla said...

tq :)

Amy Syahazirah said...

tak faham lha kak ><

babyOrange said...

Global Setting tuu dok kt mne ek . cari xjumpe

fauziah domo said...

akk...x de ponn..pnad sye install..sye nk tnye..dh install nk buwad post biar ade kne post kat mozilla ke bru ade?

Tracylia said...

waaa :3 jdi daa~
tq akak

Nurul Nadia said...

thanks menjadi :) tuto yg sgt bagus untuk para blogger

syaza irani ibrahim said...

Alhamdulillah :)
Menjadi jugak icon tuh dalam post :)
Thanks for the tuto kak :D

blackmuffin_94 said...

wow!!jdila..tq

fatin amira said...

akak . saye buad tak jadi punn . mcm mne nie ? bogger in draf ? mcm mne nak hilang kan erq ? akak tolongg sayee please .

Iesha a.k.a. mrs.F said...

tq kak ! Dah jd .

Anonymous said...

buy tramadol next day tramadol 37.5/325 dosage - tramadol joint pain

Anonymous said...

discount phentermine online phentermine testimonials - is the phentermine you buy online real

malorrida lubiren said...

kak tak jumpa pun global setting..puas dah sy cari..tak jumpa gak

malorrida lubiren said...

n blogger in draf tu apa?