10 April 2011

Tutorial : Center Header

Assalammualaikum .
tutorial nih untuk center kan header . ada sesetengah , header akan ke sebelah kiri kan ? so , copy code nih untuk center kan header korang .

1. Dashboard>Design>Edit html>Tick Expand Widget Templates

2. cari code nih :
/* Content

3. copy code nih :
.Header img {
margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto;}

4. letak ATAS /* Content

5. save

40 comments:

DaYaH JeLitA said...

thanks so much dear...huhuhu...saya cari merata tutorial centerkan header suma taj berkesan yang awak jugak yang menjadi..hihihihihi... singgah la blog sayer yer? :)

MiZ EqA TiMoThLy said...

follow totorial neyh :D .. da jd da.. huhuu tenQ

salwaismail said...

thanks! :D
http://salwaismail.blogspot.com

aInur arE risYa said...

wah wah ..
akhirnye sye bjaye jge centerkan header blog sye..
thanxs kaka pija ..
:)

aInur arE risYa said...

wah wah ..
akhirnye sye bjaye jge centerkan header blog sye..
thanxs kaka pija ..
:)

Anonymous said...

aku buat tak jadi pon..camno nih???

Amaya Miyuki said...

thx byk2 ! sekarang header kat blog saye dah okay :)

eyqa said...

kak fizah , eyqa buad tak jadi puwn .

aInur arE risYa said...

@anonymous ... cube la lagi .. sye buat oke je ..

Aniq Muhaimin Ismail said...

Urm,macam mne nk bwat header?bole tlg ajar?

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Aniq Muhaimin Ismail okay .

Miss Yaya Ismail said...

bila saya buat ta jadi la center..kenapa eyh??

Khairunnisa Izzati said...
This comment has been removed by the author.
Khairunnisa Izzati said...

Saya buat dah ikut tutorial untuk centrekan header. Tapi kenapa tak jadi ya? And macam mana nak buat header macam kak fizah?

nurul nabillah said...

tak faham lah kak. nk copy then cari.. macam mana eh?

Arissa Sofea II said...

Sape Yg Nak Tempah Header???

Jika Nak,Boleh Tempah Kepada Saya..Tapi Pergi Ke Blog Saya Dahulu..Korang Boleh Tengok Contoh2 Header..

http://arissasofea123.blogspot.com/

Amir Baker said...

Yay jadi! trima kasih...

ツTyra ツ said...

TQQQ!!!!

Nurul Anisah said...

Trima kasih ye kak.. :)

Ainul Huda said...

tq so much! it really works! :))

Liniey Nor said...

tq..

# eren / yen # said...

saya buat x mjdi lh , blh tolong ?

Mariatul said...

Terima kasih!! :)

umie maisara said...

thanks! Alhamdulillah, menjadi.. :)

AFH said...

yay menjadi. terima kasih :)

SaZ aka ❥ Tun Teja ❦ said...

Alhamdulillah! Dpt jgx. Terima kasih akq :)

cynta ieda said...

thnk..dapt buat tuto..:)

AtiQa Nur said...

thanx dear... :)

NATRAH said...

alhamdulillah..tq so much..puas cari,...dah try dari tutorial org lain..tapi tak jadi2..finally center juga header saya..;)

FairuzAqilah said...

thanks! menjadi. ♥

FairuzAqilah said...

thanks! menjadi. ♥

ღ Ḱᘉ ღ said...

alhamdulillah, jadik jugak. hhee ><

ShuhadAk♥ said...

syukkkran!! ^^ simple dan faham

nenot said...

tq for the tutorial :)

Indira said...

tidak bisa >o<

♥ Lia Abdillah ♥ said...

thanks

f y d a said...

tenkiu! baru lepsa try! mehla jemput ke blog sye! heee..baru lgi..hehe
http://shelovesbuns.blogspot.com/

Nur hanim said...

tyvm :)

Zaida Amelia said...

Menjadi.. Thanks! :)

Ike Juwita said...

Thank You for this tutorial. Please visit my blog delicheous.blogspot.com