18 March 2011

Tutorial : membesarkan tulisan 'link'


tutorial nih untuk membesarkan link . bila cursor korang menyentuh dekat link tu , tulisan tu akan membesar . nak kasi kecik pon boleh . korang boleh saiz font .

1. Dashboard>Design>Edit html>Tick Expand Widget Templates

2. cari code nih
a:hover

3. kemudian , copy code nih
font-size: 22px;font-weight: bold;text-decoration: none;}

4. paste bawah a:hover

5. tulisan merah tu saiz untuk fonts oke :)

6. aku rasa kalau nak preview tak boleh , xkan mnjadi . so , tekan save template trus la :)

4 comments:

fatien ! said...

yea2, jadik lah. tenkiu dear :)

Amaya Miyuki said...

akak saya cari code tu takada la. akak guna code apa? saya guna denim. tapi tak ada. macam nak buat?

ayuni kotakhaty said...

tengks akak , jadi da , buka belog saye k?

http://ayunipunyastory.blogspot.com/

jiha said...

Akak , saya buat tak boleh lah . saya tak dapat jumpa code tu langsung . Maklumlah , saya baru buat blog . So ,tak tahu apa apa bab ni . Akak tolong macam mana ?