18 March 2011

Tutorial : cantikkan comment box


Assalammualaikum . lama tak buat tutor kan . so , hari nih aku , nak buat tutor cantikkan comment box . kalu buad bnda nih , cmmnt kita akan nampak kemas skit . tapi tak buat pon tak apa , asalkan tak serabut . jum tengok cara untuk cantikkan cmmnt box bawah nih . .


1  )
tengok image atas nih , korang boleh tick yang mna pon tak apa . cmmnt box tu akan menjadi jgak . tp kalau tick yang Pop-up window , tak akan nmpk . sbab Pop-up window nak kasi ringkas & cepat . okeh .

2) Dashboard>Design>Edit html>Tick Expand Widget Templates

3) cari kod dibawah :

]]></b:skin>

4) copy code di bawah dan paste di ATAS code ]]></b:skin>


#comments-block{
margin:0;
padding:0;
}
#comments-block .comment-author{
background:#848484 !important;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-topright: 10px;

padding:5px;
font-size:15px;
font-weight:bold;
border:1px solid #848484;
}
#comments-block .comment-body{
margin: 0;
font-size: 17px;
border-left: 1px solid #848484;
border-right: 1px solid #848484;
margin-top: -5px; /*position*/
padding: 5px;
}
#comments-block .comment-footer{
margin:0;
font-size: 10px;
font-weight: normal;
margin-bottom: 20px;
border-left: 1px solid #848484;
border-right: 1px solid #848484;
border-bottom: 1px solid #848484;
-moz-border-radius-
bottomright: 10px;
-moz-border-radius-bottomleft: 10px;
margin-top: -12px; /*position*/
padding: 5px;
}
#comments-block .deleted-comment{
font-style:italic;
color:gray;
}
#comments-block .comment-author a{
color: #ffffff !important;
}
#comments-block .comment-footer a, .comment-body a{
color: #848484 !important;
}


5) tulisan merah tu , korang boleh tukar ikot warna kesukaan sndri .

10 comments:

adam izzuddin said...

.........

Twilleries said...

atoi.. itu comment saya. hehehe

Aisyah said...

urrm .. knp dye punye header wane kelabu ??

Nurhafizah Mohd Noor said...

@Aisyah tukr la code wrna ..

azfa said...

jadi sudah...tq ^_^

FiqaSaleh said...

sy dh ada ni tp the prob is tetap kosong je.. memule ada..dh lelame tak de plak..nape ek?

atiebdkbaek said...

comment from placement tu nak cari kat mane ehh ?

YaniJuziyani said...

Hemm..mcm ssh je nk buat..hehe

Anis Kieymo said...

akak , nape eap ,adk punye komen tak nampak..texts dye hitam and adk nak tukar texts jd wrna laen takboleyh ke kak ?

Anonymous said...

ta boleh p0wn