30 December 2010

Tutorial : Isi yg disembunyikan

Assalammualaikum :) . tutorial neh untuk menyembunyikan isi dengan menggunakan butang . oke . tengok gambar bawah neh .

 bila tekan jea butang tu , korang akan dapat hasil dy macam bawah neh .

<div id="spoiler" style="display:none"> isi yg di sembunyikan </div> <button title="Click to show/hide content" type="button" onclick="if(document.getElementById('spoiler') .style.display=='none') {document.getElementById('spoiler') .style.display=''}else{document.getElementById('spoiler') .style.display='none'}">Show | Hide</button>
*tulisan warna biru tu korang boleh tukar , guna ayat korang sendiri la yer .

20 comments:

Charlie said...

thank you : )

annayad said...

sy gne :) tenkiu awk !

Nurhafizah p i j a said...

@annayad wlcm :)

Nurhafizah p i j a said...

@Charlie wlcm :)

__aku__ said...

waa...menjadiklaaa...thankzzz

Nurhafizah Mohd Noor said...

@__aku__ wlcm :)

me said...

terima kasih awak

nabilachococream said...

terima kasih awak

alynn ahmad said...

ada tak yang text punya je ? tak payah border ni ? :)

Aisya Fatihah said...

tenkiu kak, menjadi laa :D

EzahHaze said...

Thanx akak.. mnjadi..!! :D nnti sy credit akak, k ..:)

SyairahStory said...

Kalau nak letak gambar macam mana erk ?

Nurhafizah Mohd Noor said...

@SyairahStory gmbr dkt mne ?

T.Y.R.A Lu ll a by said...

kod tu nak letak dekat mane ye?

YanaMoshy said...

nice tuto sis :)

fanafarhana said...

awkk saia guna yeaah ! macehh

Syarah Cherletto said...

thankss yaa :)

Nabila Mohd Amin said...

nice:))

Fifiey said...

salam. ade x yg text je, takyah button tu? :\

rabiatul nakal said...

Ape function isi yang disembunyi ni ?